Word onze fan op Facebook
Zoek nieuws op Belgovision.com
Click here for news in English


 
15.05.11 . Maarten Verhaeghen: 'Eurosong 2012 in de lijn van 2010'
Na de elfde plaats van de RTBF in de tweede halve finale in Düsseldorf is het volgend jaar weer de beurt aan Vlaanderen om een nummer in te sturen naar het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe. VRT wil daarbij een gelijkaardig parcours als in 2010 afleggen maar zal rekening moeten houden met nieuwe EBU-regels.
lees meer
13.05.11 . Maarten Verhaeghen: 'Songfestival blijven moderniseren'
In maart van dit jaar werd VRT-producer Maarten Verhaeghen in Düsseldorf verkozen tot lid van de Stuurgroep van het Eurovisie Songfestival. Als lid van de Stuurgroep mag hij mee de toekomst bepalen van een van de grootste televisie-evenementen ter wereld. Belgovision.com sprak met hem over zijn nieuwe functie.
lees meer
12.05.11 . Maarten Verhaeghen: 'Rekenen op de vakjury's'
In een Waals jaar kijkt de VRT vanaf de zijlijn toe hoe goed de RTBF het onder leiding van Leslie Cable doet op het Eurovisie Songfestival. Belgovision.com peilde bij de Vlaamse delegatieleider en Eurosong-producer Maarten Verhaeghen, die vorig jaar scoorde met Tom Dice, naar de kansen van Witloof Bay.
lees meer
01.10.10 . Gautier Reyz ruilt Ice Blood voor Addiction op Akamusic
Omdat Ice Blood niet aan de 1 september regel voldeed, heeft de nummer twee uit de Akamusic en RTBF selecties Gautier Reyz een nieuw nummer geüpload voor de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011: Addiction. Belgovision.com sprak met de Franse zanger over zijn deelname in België.
lees meer
09.02.09 . Zweeds duo Man Meadow waagt tweede kans in Polen
Man Meadow, het Zweedse duo dat vorig jaar tweede werd in de Poolse nationale finale met Viva La Musica, neemt zaterdag opnieuw deel aan Piosenka dla Europy 2009. Belgovision.com sprak met Niklas Vestberg en Fredrik Olofsson die voor Polen naar Moskou willen gaan met het nummer Love Is Gonna Get You.
lees meer
09.11.08 . Langverwacht tweede album van Katerine in aantocht!
Tweevoudig Eurosong-deelneemster Katerine Avgoustakis maakte begin dit jaar de overstap naar Mostiko en scoorde met Shut Your Mouth een top-3 hit in de Ultratop. Sindsdien is ze niet meer uit de charts weg te denken. Belgovision.com sprak met Katerine over haar tweede album, haar internationale plannen en Eurosong.
lees meer
31.07.08 . Nicole & Hugo: 'Met live band en in onze paarse pakjes'
Vanavond vertegenwoordigen Nicole & Hugo ons land op de Schlager Pride 2008 in Stockholm. Samen met de live band brengen ze er in hun paarse pakjes Baby Baby, het nummer waarmee ze in 1973 aan het Eurovisie Songfestival deelnamen. Belgovision.com blikt met Nicole & Hugo vooruit op het optreden.
lees meer
15.03.08 . Twee Belgische liedjes op Eurovisie Songfestival 2008
Er doen dit jaar twee Belgische nummers mee aan het Eurovisie Songfestival. Ook de Tsjechische kandidate Tereza Kerndlová waagt haar kans met een lied 'made in Belgium'. Haar componist en producer Stano Simor werd geboren in Tsjechoslowakije maar woont en werkt al jaren in België. Belgovision.com sprak met hem.
lees meer
12.03.08 . Belgovision.com sprak met Charlotte 'Nilsson' Perrelli
Zaterdag is voormalig Eurovisie Songfestival-winnares Charlotte Perrelli de te kloppen kandidate in de finale van Melodifestivalen 2008 in Zweden. In 1999 won ze het festival in Jeruzalem met Take Me To Your Heaven, een prestatie die ze in Belgrado nog eens wil overdoen met Hero. Belgovision.com sprak met Charlotte.
lees meer
29.02.08 . Geena Lisa: 'Krijg mij nu maar eens van het podium af'
Net zoals voor zovele artiesten heeft Eurosong 2008 ook voor Geena Lisa een grote invloed op haar carrière. Het zingen krijgt opnieuw een prominentere rol in haar leven en dat wil ze komende zomer ook zoveel mogelijk live laten zien. Geena Lisa staat zondag in de tweede halve finale van Eurosong 2008 met Wheel Of Time.
lees meer
28.02.08 . Ishtar tekent platencontract bij Universal
Ishtar, de groep die zondag als één van de favorieten aan de start komt van de tweede halve finale van Eurosong 2008, heeft een platencontract ondertekend bij Universal. De platenmaatschappij zal O Julissi Na Jalini uitbrengen op single en later het full album From Europe With Love op de markt brengen.
lees meer
24.02.08 . A Butterfly Mind brengt originele versie uit op single
Dankzij een wildcard staan Cappaert Sisters Sarah en Annelies vanavond in de eerste halve finale van Eurosong 2008. Hun missie is nu al geslaagd: Vlaanderen heeft kennis gemaakt met hun nieuwe project A Butterfly Mind. Binnenkort brengen ze hun Eurosong-nummer uit op single, samen met de originele versie.
lees meer
24.02.08 . Katy Satyn pas in finale Eurosong 2008 volledig live
Katy Satyn staat vanavond op het podium van Eurosong 2008 met exact dezelfde act als tijdens de eerste voorronde. Vocaal gezien heeft Katy zich voorgenomen om het beter te doen dan vorige keer. De volledige live versie, met twee backing vocals en drie zingende dansers, bewaart ze voor de finale.
lees meer
21.02.08 . Nelson en zijn backings doen het zoals in de voorronde
Nelson treedt als tweede aan in de eerste halve finale van Eurosong 2008 met When I Can't Find Love. De winnaar van de derde voorronde wil zijn prachtprestatie van twee weken geleden nog eens overdoen en gebruikt daarvoor zondagavond - op een kleine kledingwissel na - exact dezelfde ingrediënten.
lees meer
20.02.08 . Tanja Dexters bewaart nieuwe act voor Eurosong-finale
Tanja Dexters opent de eerste halve finale van Eurosong 2008 met Addicted To You. In vergelijking met de tweede voorronde zal Tanja deze keer optreden met live backing vocals. De zang primeert voor Tanja, maar als ze de finale van Eurosong 2008 bereikt, mogen we ons ook aan een anders uitgewerkte act verwerken.
lees meer
07.02.08 . 'Dronken' Femme Fatale hype op het internet
Het spraakmakend interview dat Femme Fatale gaf na afloop van de eerste voorronde van Eurosong 2008 werd al meer dan 175.000 keer bekeken op GarageTV en is daarmee een van de best bekeken filmpjes ooit op de website. Belgovision.com geeft Betty recht van antwoord, na de vele reacties van onder anderen Bart Peeters.
lees meer
01.02.08 . Kenza: 'Mijn debuutsingle met vervolg'
Zondag maakt Kenza haar debuut voor het grote Vlaamse publiek met het nummer Breaking All The Rules. Kenza staat niet alleen voor de zangeres, maar ook voor de hele groep die op het podium zal staan tijdens de tweede voorronde van Eurosong 2008. Belgovision.com sprak met Kenza.
lees meer
31.01.08 . Ishtar: 'Eurosong opent de weg naar het grote publiek'
Met het nummer O Julissi Na Jalini zorgt de groep Ishtar nu zondag voor de meest opvallende inzending van Eurosong 2008. "Bij Ishtar en O Julissi Na Jalini ligt de nadruk op het lied zelf. Toch willen we het visueel aspect zeker niet negeren," zegt Ishtar in een gesprek met Belgovision.com.
lees meer
26.01.08 . Sarek brengt Katy's Eurosong-lied Magiska Sekunder uit
Morgenavond opent Katy Satyn de eerste voorronde van Eurosong 2008 met Magical Sensation, een lied geschreven door het team achter Sarek. De Zweden die twee maal aan Melodifestivalen deelnamen, brengen het nummer deze zomer ook op hun derde album uit, maar dan in de Zweedse versie Magiska Sekunder.
lees meer
26.01.08 . Interview met Décadence-schrijver Gerard James Borg
Zijn liedjes vertegenwoordigden Malta vier keer op het Songfestival en plaatsten zich voor nationale finales in verschillende Europese landen. In 2006 schreef hij het Eurosong-nummer van Vanessa Chinitor en dit jaar schreef hij samen met Mik Tanczos Décadence voor Femme Fatale. Belgovision.com sprak Gerard James Borg.
lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 volgende
 


© Belgovision.com 2005-2008 | From the heart of Europe! | sign up as user - contact us!