Word onze fan op Facebook
Zoek nieuws op Belgovision.com
Click here for news in English


 
30.12.05 . Afi: 'Lang getwijfeld over Eurosong deelname'
Ze werd mooi tweede tijdens de talentenjacht Star Academy op VTM, maar daarna werd het opvallend stil rond deze talentvolle zangeres. Die stilte wordt nu doorbroken met een deelname aan Eurosong, maar Afi zit boordevol plannen. Belgovision.com had een gesprek met haar.
lees meer
29.12.05 . Fantoom: 'Waarom niet met onze eigen, mooie taal?'
Lichte Nederlandstalige rock is wat de groep Fantoom brengt in de eerste voorronde van Eurosong 2006. Zanger Servaas Bingť schreef de tekst van het lied Hier sta ik. Samen met zijn broer Hillert Bingť, de bassist van de groep, componeerde hij ook de muziek. Belgovision.com maakt nader kennis met Fantoom.
lees meer
27.12.05 . Brahim: 'Pride, Option, World, Equal en Respect'
Belgovision.com sprak met Brahim, ťťn van de grote ontdekkingen uit Idool 2003 die zijn opwachting maakt in Eurosong 2006. Dat doet hij met P.O.W.E.R., een lied waarvan de tekst en de muziek werden geschreven door Fred Braikin, Jeremy en Brahim Attaeb zelf.
lees meer
25.12.05 . Beatoxic: '100 procent vocaal, 90 procent live'
Belgovision.com sprak met Beatoxic, een van de deelnemers aan de tweede voorronde van Eurosong 2006. Muziek heeft de groep niet nodig want de vice-wereldkampioenen beatboxing produceren de beats en bassen met hun eigen mond. Zangeres Karen Beerens zingt de vocals van het lied Feel like.
lees meer
23.12.05 . Kaye Styles: 'Ook BelgiŽ biedt goede urban music'
Met Kaye Styles waagt een van de trendsetters uit de Belgische urban scene zijn kans in Eurosong met het lied Profile, waarvan tekst en muziek werden geschreven door Youssef Chelak. Belgovision.com sprak met Kaye Styles, ťťn van de artiesten uit het kamp van platenfirma Mostiko, in de running voor Athene.
lees meer
22.12.05 . Kaden: 'Derde keer, goede keer'
Een van de gloednieuwe namen in Eurosong 2006 is Kaden, oftewel Wim Joos. Met In your heaven, een lied dat werd geschreven door Marc Van Hie en Rudolf Hecke, maakt Kaden zijn opwachting in de vierde voorronde van Eurosong. Belgovision.com sprak met Kaden.
lees meer
21.12.05 . Laura D: 'Pittig rocknummer is op mijn lijf geschreven'
Nadat ze een knappe beurt maakte in Idool 2004, wordt Eurosong 2006 een nieuwe stap in de goeie richting voor Laura D. Met History turning round brengt ze een internationale productie in de derde voorronde van Eurosong 2006. Belgovision.com sprak met Laura D'Heedene.
lees meer
20.12.05 . Gerard J. Borg: 'Vanessa perfect voor Beyond you'
Drie van de laatste vijf Maltese inzendingen voor het Eurovisie Songfestival werden door Philip Vella en Gerard James Borg geschreven. Het duo schreef dit jaar een lied voor Vanessa Chinitor en waagt voor het eerst een kans in BelgiŽ. Belgovision.com sprak met Gerard James Borg.
lees meer
19.12.05 . Els de Schepper: 'Van lelijk eendje tot mooie zwaan'
Creatieve duizendpoot Els de Schepper treedt aan in de tweede voorronde van Eurosong. Naast televisie, theater en literatuur voelt deze dame zich ook in de muziekwereld als een vis in het water. Belgovision.com sprak met Els de Schepper die haar kans waagt in Eurosong '06 met Als ik je morgen ergens tegenkom.
lees meer
18.12.05 . Jeason: 'Verwacht je aan een vurige en levendige act'
Jeason treedt aan in de eerste halve finale van Eurosong '06 op 8 januari. Met Dame amor dame vida zorgt hij voor een van de drie Spaanse titels in Eurosong '06. Belgovision.com sprak met Jeason, die zelf instond voor de tekst en de muziek van het lied waarmee hij BelgiŽ wil vertegenwoordigen in Athene.
lees meer
17.12.05 . Zenna: 'Someone is calling werd een ballade'
Zenna treedt op zondag 8 januari als zesde aan in de eerste voorronde van Eurosong 2006. Magnolia Pinto en Sammy Merayah brengen er de ballade Someone is calling. Belgovision.com sprak met het duo dat via de auditieronde een plaatsje bij de 28 deelnemers bereikte.
lees meer
22.11.05 . Eurokids winnares Lindsay maakt zich op voor Hasselt
Aanstaande zaterdag zijn de Belgische ogen op Lindsay gericht. Dan vertegenwoordigt het meisje van 11 ons land op het Junior Eurovisie Songfestival in de Ethias Arena van Hasselt met het liedje Mes rÍves. Belgovision.com had een exclusief interview met Lindsay.
lees meer
21.10.05 . Katia en Laura als Ka'n La naar Eurosong 2006
Katia Berlingieri, de Limburgse zangeres die met de ballade Don't be scared aantrad in Eurosong 2004 en eerder dit jaar deelnam aan Star Academy, waagt ook haar kans in Eurosong 2006 samen met Laura Murillo. Belgovision.com sprak met Ka'n La over hun plannen voor Eurosong 2006.
lees meer
17.10.05 . Rafael Artesero: 'mijn nonkel is een Belg'
De Spaanse songschrijver Rafael Artesero waagt zijn kans in Eurosong 2006 met het lied Get real. In een interview met Belgovision.com onthult hij dat de poging in BelgiŽ een idee is van zijn Belgische nonkel. Artesero schreef La mirada interior, waarmee Marian Van de Wal in Kiev aantrad voor Andorra.
lees meer
15.10.05 . Alana Dante brengt nieuwe single D.I.S.C.O uit
Geheel onverwacht staat Alana Dante, finaliste in Eurosong 1999, weer in de schijnwerpers. Alana brengt haar nieuwe single D.I.S.C.O, een cover van de hit van Ottawan uit 1980, uit in maar liefst 36 landen, waaronder BelgiŽ. Belgovision.com had een kort gesprek met Peter Neefs, Alana's manager.
lees meer
14.10.05 . Iann waagt zijn kans in Eurosong 2006 met Fly
Samen met componist Paul Vermeulen schreef zanger Iann de Eurosong 2006 inzending Fly. Iann schreef de tekst en Paul Vermeulen zorgde voor de muziek. Iann, oftewel Jan Demulder, hoopt met Fly geselecteerd te worden voor Eurosong 2006. Belgovision.com had een leuke babbel met Iann.
lees meer
11.10.05 . Eurosong internationaal: Battista feat. Isaac Angel
Battista featuring Isaac Angel is een van de internationale projecten die hun kans wagen in Eurosong 2006. Battista, een Italiaans-Amerikaans zanger, producer en gitarist, en Isaac Angel, een IsraŽlisch-Turks zanger en producer, zonden het lied Battlefield of love in. Belgovision.com sprak met Isaac Angel.
lees meer
06.10.05 . Michael Schuddinck onthult Eurosong 2006 plannen
Michael Schuddinck waagt na Star Academy ook zijn kans in Eurosong 2006. Dat doet hij met het funky soul nummer Just do it! In een gesprek met Belgovision.com vertelt Michael over zijn lied voor de Belgische selecties voor het komende Eurovisie Songfestival in Athene.
lees meer
10.09.05 . Nuno Resende bereidt zich voor op Kiev
Op zondag 20 maart won Nuno Resende de Belgische selecties voor het 50ste Eurovisie Songfestival met het lied Le grand soir. Nuno versloeg Tiffany Ciely die met het lied Lost paradise aantrad in de finale, georganiseerd door de RTBF. Esctoday.com sprak met Nuno Resende.
lees meer

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
 


© Belgovision.com 2005-2008 | From the heart of Europe! | sign up as user - contact us!