Word onze fan op Facebook
Zoek nieuws op Belgovision.com
Click here for news in English


 
17.05.10 . Tom Dice treedt op in blauwe outfit van Guy David
Zijn outfit voor het Songfestival droeg Tom Dice nog niet tijdens zijn eerste repetitie. Toch kon er in de Telenor Arena al een glimp worden opgevangen van de kledij die Tom tijdens de halve finale zal dragen: een donkerblauwe broek en vestje boven een lichtblauw hemd. Bekijk hieronder de eerste Belgische repetitie.
lees meer
16.05.10 . RTBF moet plannen voor Songfestival 2011 aanpassen
De RTBF moet haar plannen voor de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011 aanpassen. Het concept waarbij artiesten vanaf 25 mei via de website van Akamusic een demo kunnen uploaden om vóór 30 september 20.000 EUR bijeen te sprokkelen voor een selectie, is in strijd met de regels van de EBU.
lees meer
16.05.10 . Tom Dice vertrekt naar Eurovisie Songfestival in Oslo
Tom Dice neemt deze namiddag het vliegtuig naar Oslo waar hij op dinsdag 25 mei de Belgische kleuren verdedigt tijdens de eerste halve finale van het 55ste Eurovisie Songfestival. Wie Tom wil aanmoedigen en uitwuiven wordt om 12u verwacht in de vertrekhal van Brussels Airport in Zaventem.
lees meer
13.05.10 . Do Re Mix KetnetPOP 3 Live On Stage op Ketnet
Op 8 en 9 april vond de derde reeks van de KetnetPOP concerten plaats met Laura Omloop en verschillende andere Junior Eurosong kandidaten. Ketnet zendt die concerten vandaag en morgen in twee delen integraal uit in Do Re Mix KetnetPOP 3 Live On Stage. De presentatie is in handen van Kobe Van Herwegen.
lees meer
12.05.10 . Jimmy Colman en Mátyás Blanckaert backings in Oslo
Tom Dice wordt op het komende Eurovisie Songfestival in Oslo buiten beeld bijgestaan door twee achtergrondzangers: Jimmy Colman en Mátyás Blanckaert. Laatstgenoemde is in onderstaande video samen met Tom Dice te zien en te horen tijdens een akoestisch optreden van het nummer Bleeding Love op TVL.
lees meer
12.05.10 . Véronica en Soetkin from Waterloo to Sanomi
Onder de naam Viva Niñas trekken Véronica Codesal en Soetkin Collier, de zangeressen van de groep Urban Trad, op tournee met de show From Waterloo to Sanomi, een sensuele, betoverende en eigenzinnige kijk op de muzikale hoogtepunten van de Eurovisie Songfestivalgeschiedenis.
lees meer
12.05.10 . Wuif Tom Dice zondag 16 mei uit in Zaventem
Tom Dice neemt op zondag 16 mei het vliegtuig naar Oslo om er op dinsdag 25 mei de Belgische kleuren te verdedigen tijdens de eerste halve finale van het 55ste Eurovisie Songfestival. Wie Tom wil aanmoedigen en uitwuiven wordt om 12u verwacht in de vertrekhal van Brussels Airport in Zaventem.
lees meer
11.05.10 . Ralf Mackenbach zingt duet met Laura Omloop
Ralf Mackenbach, de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival 2009, en Laura Omloop, de Belgische vertegenwoordigster vorig jaar in Kiev, nemen samen een duet op. Het nummer zal later dit jaar op het debuutalbum van Laura Omloop verschijnen. Vanaf woensdag 12 mei is Ralf te zien in Ralf For Real op vtmkzoom.
lees meer
11.05.10 . Stemming Vlaanderen Muziekland op Eén van start
Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie zetten Eén en Vlaanderen Feest deze zomer een nieuw muziekprogramma op touw. Vlaanderen Muziekland strijkt elke vrijdag neer in een andere Vlaamse stad: Dendermonde, Kortrijk, Roeselare, Sint-Niklaas, Mechelen, Turnhout, Aalst en Lier.
lees meer
07.05.10 . Katja Retsin en Yolanthe Cabau maken punten bekend
Op het einde van de finale van het Eurovisie Songfestival 2010 op zaterdag 29 mei maakt Katja Retsin de resultaten van de Belgische vakjury en televoting bekend. Voor Nederland worden de punten bekend gemaakt door Yolanthe Cabau van Kasbergen, de presentatrice van het Nationaal Songfestival 2010.
lees meer
06.05.10 . André Vermeulen geeft commentaar vanuit Brussel
André Vermeulen en Bart Peeters zullen later deze maand niet naar Oslo afreizen om het commentaar te leveren tijdens de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival 2010, maar doen hun werk vanuit het omroepcentrum in Brussel. De maatregel kadert in de besparingsplannen van de VRT.
lees meer
04.05.10 . Songschrijver Junior Eurosong verdacht van pedofilie
Een muzikant uit Schoten die mee schreef aan één van de nummers uit Junior Eurosong 2009 en samen met enkele jonge kandidaten songs voor KetnetPOP pende, wordt verdacht van kindermisbruik. Het Antwerpse parket onderzoekt de zaak, maar weigert voorlopig elk commentaar.
lees meer
01.05.10 . Belgisch lied in Frans of Engels naar Eurosong 2011
De RTBF en Akamusic hebben de basisregels voor de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011 bekend gemaakt. De RTBF houdt haar nationale selecties gesloten voor buitenlandse songschrijvers en artiesten. Liedjes mogen naast het Frans enkel in het Engels gezongen worden.
lees meer
29.04.10 . Leslie Cable licht keuze voor nieuwe selectiemethode toe
Sinds 2005 leidt Leslie Cable de Franstalige Belgische delegatie op het Eurovisie Songfestival. Na drie tevergeefse pogingen - Nuno Resende in 2005, The KMG's in 2007 en Copycat in 2009 - gooit ze het over een andere boeg. Op 25 mei start de RTBF samen met Akamusic de selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011.
lees meer
29.04.10 . Verloop Belgische selecties Eurovisie Songfestival 2011
Op dinsdag 25 mei, de dag van de eerste halve finale in Oslo, opent de RTBF de officiële RTBF-Akamusic website en de selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011. Belgische auteurs, componisten en artiesten, of zij die minstens drie jaar woonachtig zijn in België, kunnen hun liedje uploaden op de website.
lees meer
28.04.10 . Voor het eerst Duits in Belgische Songfestivalpostkaart
In de postcards op het Eurovisie Songfestival 2010 komt het Duits voor het eerst aan bod voor België. "Het is de wens van NRK," zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt aan Tuner.be. "Zij wouden dat alle officiële landstalen aan bod kwamen in de postkaart." In de Belgische huiskamer wordt Nederlands, Frans en Duits gesproken.
lees meer
28.04.10 . RTBF: Fase 1 Songfestival 2011 loopt tot 30 september
Vandaag stelden de RTBF en Akamusic het concept van de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011 voor. Akamusic is een community website die artiesten de mogelijkheid biedt om hun single of album te produceren dankzij de steun van internetgebruikers die in hen investeren.
lees meer
28.04.10 . RTBF en Akamusic kiezen kandidaat voor 2011 online
Om de 25ste verjaardag van de overwinning van Sandra Kim op het Eurovisie Songfestival te vieren, innoveert de RTBF haar selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011. De RTBF gaat in zee met Akamusic om de Belgische kandidaat op het internet te kiezen. Op 25 mei lanceren de RTBF en Akamusic de selectiewebsite.
lees meer
28.04.10 . Zweed Niclas Kings stopt samenwerking met Kate Ryan
Niclas Kings, één van de twee Zweedse producers van Kate Ryan, zet de samenwerking met de Vlaamse zangeres stop. "Het was leuk om met haar te werken," zegt Kings aan DontStopThePop. "Ik heb haar grootste hit tot nu toe gedaan en dat is voldoende voor mij." Kings schreef ook mee aan Je T'Adore.
lees meer

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 volgende
 


© Belgovision.com 2005-2008 | From the heart of Europe! | sign up as user - contact us!