Voormalig CEO Peter Verbeke maakt comeback bij Anderlecht

2 min gelezen

Anderlecht maakt bekend dat voormalig sportief directeur en CEO, Peter Verbeke (40), terugkeert naar de club om een cruciale rol te spelen in de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Neerpede. Samen met de Deen Mikkel Hemmersam (45) en Henk Mariman (52) zal Verbeke bijdragen aan de versterking van de jeugdwerking, een reactie op het vertrek van Jean Kindermans.

Verbeke was eerder al van maart 2020 tot januari dit jaar in dienst bij Anderlecht als sportief directeur en CEO, waarbij hij een belangrijke rol vervulde onder voorzitter Wouter Vandenhaute. Zijn vertrek in januari volgde op een ernstige virale infectie en het besef dat de combinatie van sportief directeur en CEO uitdagend was. Na zijn vertrek bij Anderlecht vond Verbeke een nieuwe positie bij Double Pass, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het ondersteunen van voetbalfederaties, liga’s, clubs en jonge spelers bij talentontwikkeling.

Terug bij Anderlecht zal Verbeke nu samenwerken met Henk Mariman, die Jean Kindermans opvolgt als hoofd jeugdopleiding. Mariman, een bekende naam in het voetbalmilieu, heeft ervaring bij Germinal Beerschot en Club Brugge, waar hij een sleutelrol speelde bij het ontdekken van talenten zoals Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembelé. Bij Anderlecht zal Mariman de rol van ‘Academy Head of Football’ op zich nemen, terwijl Verbeke ‘Academy Head of Talent & Innovation’ wordt en Hemmersam ‘Academy Director’.

Jesper Fredberg, CEO Sports, bedankt Jean Kindermans voor zijn 17-jarige inzet en benadrukt de noodzaak van een nieuwe operationele structuur. Fredberg toont zijn tevredenheid over de aanwerving van Verbeke, Hemmersam en Mariman als ervaren professionals met bewezen expertise in talentontwikkeling. Hij geeft aan dat verdere gesprekken zullen plaatsvinden om de Academy intern en extern te versterken.

Verbeke deelt zijn enthousiasme over zijn terugkeer naar Anderlecht en benadrukt zijn toewijding aan scouting, rekrutering en talentontwikkeling. Hij ziet innovatie als een essentieel aspect om de opleiding nauwer te verbinden met de leefwereld van jongere generaties, waardoor de aantrekkingskracht van de academie verder kan groeien. De nieuwe structuur lijkt veelbelovend voor Anderlecht, en de komende weken en maanden zullen ongetwijfeld cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van de jeugdwerking.